Continua el compromís de Ramon Prats & Companyia amb el Free Jazz

Sessió de free jazz a  Robadors 23 06/02/2014  //Xavier Puig

Alfonso Muñoz, Johannes Nästesjö i Ramon Prats improvisant a Robadors23 //Xavier Puig

Ivet Pintó.- Ramon Prats & Companyia va interpretar ahir la sessió setmanal de Free Jazz al Robadors23, local que lidera l’escena actual de la lliure improvisació a Barcelona. Aquest format es caracteritza per defensar l’experimentació i la llibertat musicals amb l’alternança dels seus músics. Ahir va ser el torn del trio integrat per Ramon Prats a la bateria, el contrabaixista Johannes Nästesjö i el saxofonista Don Malfon, nom artístic d’Alfonso Muñoz que va tocar el seu penúltim concert.

Cada dijous a quarts de vuit persisteix la continuïtat d’aquest projecte que va néixer fa tres anys amb el duo Duot, format pel bateria Ramon Prats i Albert Cirera al saxo. Perseguint la total improvisació, comentava Prats que “no hi ha res pactat”, no hi ha límits de temps ni de sons. El concert amb només tres composicions va obrir l’univers rítmic del Free Jazz i va omplir la sala amb jocs d’harmònics i discordances.

En acabar la sessió, Ramon Prats, que combina la docència al conservatori del Liceu amb la participació amb altres grups, va destacar l’oportunitat de “crear codis de llenguatges diferents dels que podem escoltar”. Es tracta d’un gènere que per la seva peculiaritat té “poc públic i menys espai”. És per això, que el bar 23 Robadors s’ha convertit en el centre regular on els amants del jazz d’avantguarda poden trobar almenys aquesta cita setmanal.

One comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s